Βελτίωση της σταθερότητας στην οξείδωση του κρέατος με την προσθήκη φυσικών προϊόντων με το Oxitest της Velp

 

Το κρέας και το ψάρι είναι τα κύρια πρωτεϊνικά προϊόντα διατροφής που καταναλώνονται στην ανθρώπινη διατροφή. Η διάρκεια ζωής τους είναι αρκετά περιορισμένη λόγω της εύκολης προσβολής από βακτήρια, καθώς και της παρουσίας μιας σταθερής ποσότητας λίπους που υπόκειται εύκολα σε μια διαδικασία οξείδωσης, παράγοντας έτσι μόρια υπεύθυνα για την ανάπτυξη δυσοσμίας.

Η οξείδωση του λίπους είναι μια πολύπλοκη χημική αντίδραση που διεγείρεται από την έκθεση στο οξυγόνο και στο φως και επιταχύνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες και την παρουσία μεταλλικών ιχνών. Τα αρωματικά φυτά όπως το δεντρολίβανο, η ρίγανη και πολλά μπαχαρικά όπως η κόκκινη πιπεριά τσίλι είναι πλούσια σε ενώσεις που παρουσιάζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Η προσθήκη τέτοιων φυσικών συστατικών, ή των εκχυλισμάτων τους, σε προϊόντα διατροφής, έχει προταθεί προκειμένου να αυξηθεί η αποθήκευση τροφίμων, ιδίως χάρη στη δράση τους κατά της οξείδωσης του λίπους.

Μία από τις σημαντικότερες ποιοτικές αλλοιώσεις των τροφίμων οφείλεται στην απορρόφηση οξυγόνου από τα ακόρεστα λιπαρά οξέα, ελεύθερα ή εστεροποιημένα. Η αυτοοξείδωση των λιπών είναι μια χημική αντίδραση που προάγεται από το οξυγόνο, το φως, τις υψηλές θερμοκρασίες, τα μεταλλικά ίχνη και, μερικές φορές, τα ένζυμα. Το OXITEST μπορεί να προσδιορίσει τη σταθερότητα στην οξείδωση διαφόρων τύπων δειγμάτων, χωρίς να απαιτείται προκαταρκτικός διαχωρισμός λίπους.

Διαβάστε τις ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Βελτίωση της σταθερότητας στην οξείδωση του κρέατος με την προσθήκη φυσικών προϊόντων Σταθερότητα οξείδωσης διαφόρων τύπων ελαίων – Αξιολόγηση νέας αντιοξειδωτικής αποτελεσματικότητας ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ VELP OXITEST ΓΙΑ ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΗΛΙΕΛΑΙΟΥ ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΑΞΙΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ